Laatste nieuws


2015

Keppel Sidecar Team stopt per direct met F1 zijspanraces

DNF's voor Keppel/Dirksen in BeNeCup zijspanraces Hengelo-Gld.

Jarno & Freek 6e en 3e plaats in BeNeCup zijspanraces

Keppel Sidecar Team gaat toch van start



Nieuwsarchief 2014 >
 
 

Jarno & Freek 6e en 3e plaats in BeNeCup zijspanraces


Afgelopen weekend vonden de eerste 2015 zijspanwegraces plaats in het Franse Croix-en-Terois, meetellend voor het nieuwe BeNeCup kampioenschap. Dit jaar worden op diverse Nederlandse en Belgische, permanente en stratencircuits, gereden. In Noord-Frankrijk werden onder wisselende, frisse, weersomstandigheden de punten verdeeld in twee races, op het 1900 meter technische circuit. Het was dan ook de eerste gelegenheid, om met het #73 LCR-Suzuki zijspan de baan op te gaan. In de trainingen/kwalificaties op zaterdag moest dan ook het een en ander afgesteld worden en leverde uiteindelijk een 5e startplek op.



Op zondag werd 's ochtends een 6e plaats in race-1 bereikt. Een uitstekende start resulteerde in 2e pos. in eerste rechtshaakse bocht en 4e plek na eerste ronde. Een snelle kopgroep met Kentrop, vanLoo, Smits, Keppel, Kranenburg en Nicholson wordt om de eerste plekken gestreden. In de 8e ronde komt de uitknop (op het stuur) tegen de kuip en slaat de motor af. Gelukkig kon Jarno en Freek na een spin en gras, het zijspan op de wielen houden en werd de race vervolgd op plaats 13. In de resterende 5 ronden worden er zeven plaatsen goed gemaakt en gefinisht op plaats 6.



Als laatste wedstrijd in de middag werd in race-2 het podium bereikt. In de al met twee ronden ingekorte wedstrijd, werd de race in de 5e ronde van 12, met rood gestopt. Wederom een flitsende start, dit keer buitenom (maar goed ook, want binnen crashte Talens en Ritzer) direct naar 3e plek met vanLoo in 't kielzog en zo werd er ook gefinisht.Gezien het oliespoor en dat er na 18 uur niet meer geracet mag worden, werd winnaar Kentrop/Verhagen, 2e Smits/Verbrugge en Jarno Keppel & Freek Dirksen 3e. Doordat niet meer dan de helft van 12 ronden werd verreden, werden halve punten worden toegekend. Dus na vanochtend 10, nu 8 erbij. Hierdoor ook 3e in BeNeCup tussenstand.



Volgende race: 2-3 mei op de Varsselring Hengelo-Gld

Met sportieve groeten Jarno, Freek & KST#73 Team
Jarno Keppel & Freek Dirksen









 





 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers