Laatste nieuws


2014

Fijne Feestdagen en een gezond, sportief 2015

Spannende afsluitende Race of Champs

2e plaats ONK-2014 veilig gesteld!

Twee keer 2e in Zolder Jarno Keppel en Freek Dirksen

Jarno Keppel en Freek Dirksen in de achtervolging

1e en 3e plaats Jarno Keppel en Freek Dirksen Pinksterraces-Oss

3e plaats in Hengelo (Gld), maar geen podium...

Een rode vlag weerhoudt Jarne & Freek van 1e ONK overwinning!

Alles voor elkaar, behalve financiële middelen!?

Wordt 'Club#73' lid!Nieuwsarchief 2013 >
 
06-05-2014

3e plaats in Hengelo (Gld),
maar geen podium …


Op het prachtige en goed bezochte stratencircuit De Varsseling nabij het Gelderse Hengelo, kwalificeerden Jarno en Freek zich naar een 6e positie. Koude omstandigheden en slecht werkende remmen waren de voornaamste oorzaken. De remmen werden dan ook compleet vervangen en opnieuw afgesteld. De race over 14 ronden van 4,8 km op zondag stond om 16 uur gepland en de weersvooruitzichten waren zonnig, droog en rond 14 graden.Gedurende de 10 min. warm-up op de vroege zondagmorgen (met vorst op de weilanden!) gaven de remmen het vertrouwen en de banden werden op juiste temperatuur en druk afgesteld. De start was goed, maar niet zoals gewend. Voor zijspannen is het asfalt toch wel erg smal en met vijf combinaties voor Jarno, was het knokken bij de eerste haakse bocht. De 6e positie werd behouden en er ontspon zich een mooi gevecht om de 4e plaats. Reeves, Streuer en Kentrop finishten zoals gestart en het was Jarno & Freek die de druk op de Belgen vanLoo/Charlor en daarna het gevecht met Smits/Verbrugge aangingen.

Wellicht door de druk maakte Smits in de 9e ronde een remfout in een van de drie haakse bochten, spinde en passeerde Keppel/Dirksen binnendoor. Via snelle ronden, waarin het persoonlijk record met ruim anderhalve seconden werd verbeterd naar 1: 59.2 werd de 4e plaats en naar later bleek, de 3e veilig gesteld. Helaas gingen, door deze achteraf-correctie, de huldigingceremonie aan de neus van het Nunspeetse zijspankoppel voorbij.

Pas toen de huldiging geweest was, werd de voormalig wereldkampioen Reeves/Cluze de eerste plaats ontnomen. Althans dat moest worden vernomen uit de uitslagdocumenten. Navraag bij de KNMV leerde dat Reeves teveel geluid had geproduceerd en gediskwalificeerd had moeten worden. Publicitair was dat natuurlijk niet goed vond de KNMV en werden de punten alleen opnieuw ingedeeld. De 2e plaats in ONK is wel behouden. Champagne en bokalen moeten dan tijdens de Pinksterraces in Oss maar worden verzameld. In Oss wordt dit jaar voor het laatst de ONK verreden en behoort tot Jarno's favoriete circuit.

Tot ziens, Jarno & Freek

Foto's gemaakt door Henk Teerink & Albert Schreuder (SidecarCrossPictures.nl)

Meer foto's>

 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers