Laatste nieuws


2013

Laat het beste van het vorige seizoen,
het slechtste worden voor 2014

2e ONK & 3e OBK; Geschikt voor 2014

Jarno & Freek 1e Ned. tijdens BSB in Assen!

Keppel toont aan, erbij te horen!

Keppel Sidecar Team volledig Nunspeets

Noodlottig ongeluk tijdens de G.R.D. in Assen

Doorzetten beloond tijdens ONK/OBK Zolder

TT 2013 een grote deceptie Keppel Sidecar Team!

Zware tegenslag in Rijeka (Kr)
voor Jarno en Arjen

Henry Docter eerste 'KST WK-Sidecar Fan'!

Wederom podium voor Keppel/Portijk
in Mettet (B)

Bent u "K.S.T. WK-Sidecar Fan"?

Twee geweldige inhaalraces leiden uiteindelijk tot podium in Oss!

KST#73 verslaat wereldkampioen Reeves/Sayle

Eerste podium voor zijspandua Jarno Keppel & Arjen Portijk

Geslaagde trainingsweek Val de Vienne

Presentatie KST#73

2013 Keppel Sidecar Team #73 onthuld!

KST#73 voorbereidingen 2013 lopen gesmeerd en volgens planning



Nieuwsarchief 2012 >
 
03-06-2013

Wederom podium voor Keppel/Portijk
in Mettet (B).


Stuurman Jarno Keppel en bakkenist Arjen Portijk hebben we uitstekende 3e plaats bereikt, bij zijspanraces in Mettet, meetellend voor het Open Belgische Kampioenschap. Zij bezetten nu de tweede plaats in de tussenstand.



Na het realiseren van een 4e kwalificatietijd op zaterdag en het vieren van Jarno's 40e verjaardag, werd onder zonnige, maar winderige omstandigheden rond het middaguur op zondag gestart met race-1. De start was perfect en voor de eerste linker bocht was circuit-kenner Bertrand ingehaald. De leiding werd genomen door de equipe Kentrop, met kort daarachter good-old Nicholson. In de vierde van 15 ronden, remde Bertrand Jarno bij het opdraaien van het 600 meter lange rechte stuk uit. Zeven ronden voor het einde verhoogde Jarno/Arjen het tempo en liep gestaag in op de derde plaats liggende Fransman Bertrand. Door een tegenwerkende versnellingsbak werd Jarno belet, de Fransman in te halen. Zodoende een 4e plaats.



Aan het eind van de zondagmiddag stond race-2 twee gepland en de Belgische organisatie besloot de race met 3 ronden in te korten en werd om halfzes gestart op het 2280 meter circuit, met 10 bochten en aanzienlijke hoogteverschillen. Die start verliep uitstekend voor DNS-LCR#73 (Keppel Sidecar Team), want van een vierde startplaats, werd in één lijn naar de eerste positie in bocht 1 gesprint. Aan het eind van eerste ronde passeerde de GP-combinatie Kentrop/deHaas de LCR van Jarno/Arjen, gevolgd door Nicholson/Lith in de volgende ronde. Ook Bertrand/Beauvois passeerde #73 twee ronden later, maar Jarno besloot het tempo van de Fransman op korte afstand te blijven volgen. In de 8e ronde passeerde de scherp sturende Jarno de Fransman op pure snelheid en accelaratie voor start/finish en verhoogde direct het tempo. Arjen moest echt aan de bak en was blij als de CocksCrew (5 meter steile afdaling!) zonder problemen genomen was. De Nunspeets/Tukse equipe realiseerde in de 12e en laatste ronde de snelste tijd van de dag 1min.12sec. en werd keurig als 3e afgevlagd. Vanwege een snellere overall-tijd werd Jarno Keppel en Arjen Portijk derde en mochten als 3e naast Kentrop/deHaas (1e) en Nicholson/Lith (2e) op het podium plaatsnemen.







 





 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers