Laatste nieuws


2012

Bezoek LCR (Zwitserland)

Arjen Portijk voor 3 jaar bakkenist

Race of Champions 2012; Team Keppel wint
1e prijs...

Het ONK & BSB; een weekend van uitersten!

Nieuwe en langdurige sponsors voor Keppel Sidecar Team!

Met VTS bus naar volgende race:
23 september ...

G.R.D.; weekend van de waarheid...

Keppel Sidecar Team stand van zaken...

En weer sloeg de pechduivel toe!

Prima testdag op TT-circuit van Assen

Doelstellingen voor 2012 aangepast

Keppel Sidecar Team door pech achtervolgd...


Vertrouwen in Suzuki dankzij samenwerking met Hoegee Motortechniek


Opening huisvesting Hoofdsponsor DNS


Keppel Sidecar Team vroegtijdig naar huis!


Op eieren rijden tijdens de Paasraces in Assen

Fikse tegenslag tijdens Paasraces in Assen

Keppel Sidecar Team 2012 met twee bakkenisten; Tonnie van Gils & Gunter Verbrugge

Bakkenist Danny de Haas laat Keppel Sidecar Team stikken

Voor sponsors en fans: openingswedstrijd

De eerste kilometers van raceseizoen
2012 zijn verreden

Woensdag 21 maart: presentatie KST
Voorbereidingen 2012 nagenoeg voltooid
Lancering nieuwe KST website!

Nieuwsarchief 2011 >
 
20-05-2012

Keppel Sidecar Team door pech achtervolgd…



Tijdens de 2e ONK zijspanraces zondag 20 mei in Hengelo (Gld.) werd het geduld en doorzettingsvermogen van Jarno Keppel en Tonnie van Gils enorm op de proef gesteld. Na ‘rokend en zwabberend’ door de trainingen op de zaterdag gekomen te zijn, werd slechts een 10e startplaats bereikt. De  rookpluim kwam uit een onschuldig rubberslangetje, wat tegen het hete motorblok kwam. Stuurman Jarno over het zabberen: “Bij het aanremmen van de haakse bochten, schoof de achterkant steeds gevaarlijk weg en kon ik amper de racelijn aanhouden”. Bakkenist Tonnie: “Aan de snelheid en acceleratie lag het absoluut niet!” Het euvel werd gevonden in de afstelling van de voorvering en voorvork.

Tijdens de warming-up zondagochtend, konden de correcties getest worden. Echter een technisch probleem noopte het zijspanteam een vroegtijdig bezoek aan het rennerskwartier. Besloten werd het motorblok te vervangen en daarmee de wedstrijd aan het eind van de middag in te gaan.
  Onder zuid-Europese temperaturen, met 27 graden in de Achterhoek, stonden maar liefst 18 zijspannen uit binnen- en buitenland gereed voor de start op de Varsselring, met team Keppel op de 7e rij. De start was perfect, want binnen een paar honderd meter waren al twee combinaties gepasseerd en sloten ze keurig aan bij de grote kopgroep. Na meerdere uitrem-acties kwamen Jarno en Tonnie op plek 5 in de 4e ronde. De achterstand op nummer vier, John Smits/Ferenc vd Weerden, werd zienderogen minder en met nog zo’n 100 meter te gaan in de 5e van 12 ronden, brak de achteras en moest Jarno het span langs de kant zetten.

Nadat de uiteindelijke winnaar Kees Kentrop met Gerard Daalhuizen zeer bekeken de eerste plaats van Bennie Streuer/Kees Endeveld overnamen, passeerde ook Colin Nicholson/Jarno van Lith de huidig Nederlands kampioen. Team Streuer kreeg met een slechter lopende machine te maken en had net voldoende voorsprong, 4 seconden. om de derde plaats vast te houden.






 





 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers