Laatste nieuws


2012

Bezoek LCR (Zwitserland)

Arjen Portijk voor 3 jaar bakkenist

Race of Champions 2012; Team Keppel wint
1e prijs...

Het ONK & BSB; een weekend van uitersten!

Nieuwe en langdurige sponsors voor Keppel Sidecar Team!

Met VTS bus naar volgende race:
23 september ...

G.R.D.; weekend van de waarheid...

Keppel Sidecar Team stand van zaken...

En weer sloeg de pechduivel toe!

Prima testdag op TT-circuit van Assen

Doelstellingen voor 2012 aangepast

Keppel Sidecar Team door pech achtervolgd...


Vertrouwen in Suzuki dankzij samenwerking met Hoegee Motortechniek


Opening huisvesting Hoofdsponsor DNS


Keppel Sidecar Team vroegtijdig naar huis!


Op eieren rijden tijdens de Paasraces in Assen

Fikse tegenslag tijdens Paasraces in Assen

Keppel Sidecar Team 2012 met twee bakkenisten; Tonnie van Gils & Gunter Verbrugge

Bakkenist Danny de Haas laat Keppel Sidecar Team stikken

Voor sponsors en fans: openingswedstrijd

De eerste kilometers van raceseizoen
2012 zijn verreden

Woensdag 21 maart: presentatie KST
Voorbereidingen 2012 nagenoeg voltooid
Lancering nieuwe KST website!

Nieuwsarchief 2011 >
 
13-08-2012

G.R.D.; weekend van de waarheid…


Vorige mailing gaf ik al aan, dat de afgelopen weekend verreden ONK, tijdens de GAMMA Racing Day het uur van de waarheid zou worden. Onder de 62.000 bezoekers (record voor G.R.D.!) waren ook onze Engelse vrienden Dave, Melany met hun kleinkinderen Kayleigh & Danny het hele weekend te gast. Met onze vaste crew nam Tonnie’s relatie Robert z’n vrouw en kinderen mee. Zij allen zorgden voor een gezellige sfeer, want die is naast het heerlijke eten, altijd aanwezig, wat er ook gebeurd… Op de zondag bracht onze hoofdsponsor Nico van Vliet van DNS Infratechniek met zoon en vrienden ook een bezoek, waardoor de toch al ruime KST-tent bijna te klein was. Gelukkig was het weer uitstekend en kon er ook buiten (aan de Veenslang) genoten worden van een prachtige motor-kart-auto-sportdag.

Tja, dan het racen zelf. Zaterdag tijdens de eerste kwalificatie/training ging het 6e blok in de 4e ronde kapot. Besloten werd, snel het 7e blok in te bouwen, maar hoewel er door 4 man (!) werd gesleuteld, was de tweede en laatste kwalificatie bijna voorbij. Daardoor bleef de 10e tijd (1:55.719) en dus een plaats op de vierde startrij, naast John Smit met onze Gunter Verbrugge, staan. Veruit de snelste was Engelsman en WK ranglijstaanvoerder Tim Reeves met 1:43.566.

Na ontvangst van de PromoVisionModels Tessa & Achouak, welke Nanet met Jan geregeld hadden, schoot zondag om half-twaalf Jarno met Tonnie in het startlicht en kwam als 5e bij de Haarbocht aan. De daarop volgende 2 ronden liep de Suzuki als vergif en kon gemakkelijk de zesde plaats vast gehouden worden. Helaas trof in 3e ronde (van 12) de pechduivel ongenadig toe en ruïneerde het 7e blok. Wederom geen uitslag en het hele team zat er enorm doorheen. Zes weken oplossingen bedenken, sleutelen, testen en dan dit. Onbegrijpelijk!

Afgelopen week is dan ook besloten met het “Suzuki K10-project” te stoppen. Het lukte eerder de Engelsen en Duitsers niet en het blijkt dat de K10 dus niet sterk genoeg is voor een zijspancombinatie. In overleg met betrokkenen is direct een oplossing voor de komende twee races (Assen 23 sept. & laatste ONK Assen op 7 okt.) bedacht en heeft Ad Joosten uit Duitsland het KST team twee Suzuki-K8 blokken beschikbaar gesteld, waarvoor hartelijk dank.

Voor komend 2013 seizoen zijn de besprekingen met de hoofdsponsor geweest. DNS Infratechniek zal wederom als hoofdsponsor fungeren, met een optie op 2014. Nico wordt heel hartelijk bedankt zijn vertrouwen uit te spreken, na zo’n desastreus <Ontwikkelings/Leerjaar>. Daarnaast hebben afgelopen weekend in Assen ook subsponsor Stand-By en Bio-Diesel hun toezegging gegeven, waarvoor hartelijk bedank en zal komende weken de andere sponsoren worden bezocht, zodat voor 1 september de financiële situatie bekend zal zijn. Op dit moment wordt ook naar de (on)mogeljkheden voor het toekomstig zijspan bekeken, zodat vóór de winter alles gereed dient te zijn en er begin maart getest en getraind kan worden.
 Volgende race: 23 september…
De races staan in het teken van het Brits kampioenschap voor Superbikes (1000cc), Supersport (600cc) en Sidecars. Een ware invasie van Britse rijders mag verwacht worden, die op het scherp van de snede de duels zullen aangaan. De titels gaan verdeeld worden en het was niet voor niets dat Tim Reeves (1e WK) en Scott Lawrie (1e Brits kamp.) afgelopen weekend al meededen…

De zijspanwedstrijd zal onder het Open Nederlands Kampioenschap worden verreden, met 30 (!) combinaties uit binnen- en buitenland aan de start, waaronder menig WK deelnemer. Vanwege het verwachte spektakel, hebben we besloten dit weekend als ‘KST Afsluit-weekend” te houden. De laatste wedstrijd is 7 okt. (ook Assen)wanneer het weer dan minder kan zijn.

In navolging van het grote succes van vorig jaar, zal er voor deze wedstrijd een luxe bus uit/naar Nunspeet rijden, verzorgd door onze sponsor VTS Taxi & Tours uit Nunspeet. Om 9:30 uur vertrekt de bus vanaf het Transferium en brengt u rond 18:30 weer terug.
Naast deze bus, zal er ook een bus uit Gouda vertrekken, alwaar hoofdsponsor DNS Infratechniek met gasten ook deze dag zal bijwonen. In Assen (Paddock TT Circuit) zal u en relaties, de gehele dag te gast zijn bij het Keppel Sidecar Team en zal Catering Culinair uit Nunspeet u voorzien van natje en droogje. Daarbij hoort ook een lunch en BBQ (o.v.b.) tot de mogelijkheden.
 

In principe is de bus (max. 50 pers.) bestemd voor huidige en (nieuw) geïnteresseerde sponsoren en relaties. Zoals u weet is het een erg kostbaar raceseizoen geworden en kunnen we deze dag niet voor niets aanbieden. De kosten bedragen € 25,- p.p. en daar krijgt u naast het busvervoer, een entree-kaart voor paddock en tribune en eten/drinken voor.
U moet zich van te voren <tot 15 september) aanmelden bij Jan de Kruijf via KSTJdK@upcmail.nl in kader van Wie het eerst komt, wie het eerst maalt & Vol=Vol. Graag tot ziens op deze onvergetelijk dag.

Volgend evenement:
Ronde van Nunspeet

Op woensdagavond 15 augustus zal het Keppel Sidecar Team in het centrum van Nunspeet (de Markt) aanwezig zijn, tijdens de Ronde van Nunspeet voor wielrenners. Naast een recreantenwedstrijd (18:30) voor het Kampioenschap van Nunspeet, is de wedstrijd voor Elite/Beloften de finale van 5 wedstrijden. (zie alle info op: www.rondevannunspeet.nl )

KST zal voor het eerst de unieke en uit Australië afkomstige (dank Cees) Stubby-Holders verkopen. Tezamen met blikje bier of cola wordt deze koeler, voorzien van KST logo en zijspan voor slechts € 5,- aangeboden worden. Er is een beperkte oplage en OP=OP!

 Ook kan men op de foto met het DNS Infratechniek zijspan. Men kan plaatsnemen in/naast het zijspan en Evelyn Vos maakt op 3-tal tijdstippen (17:00-17:20 – 18:10-18:30 – 19:40-20:00) digitale foto’s voor geïnteresseerden en kunnen de volgende dag(en) bij Fotostudio Veldman (Dorpsstraat54 in Nunspeet) opgehaald worden. Kosten € 2,50 per foto.Seizoen 2012 Afscheidsavond: Vrijdagavond 12 oktober.
Deze avond is bestemd voor de Keppel Sidecar Team sponsoren en relaties. U zult persoonlijk uitgenodigd worden, maar ik vraag u nu alvast deze avond, waar we te gast zijn bij Motor Club Nunspeet en onder voorbehoud gepland is, alvast te reserveren.

Goed weekend en tot ziens

Jarno & Keppel Sidecar Team

   

 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers