Laatste nieuws


2012

Bezoek LCR (Zwitserland)

Arjen Portijk voor 3 jaar bakkenist

Race of Champions 2012; Team Keppel wint
1e prijs...

Het ONK & BSB; een weekend van uitersten!

Nieuwe en langdurige sponsors voor Keppel Sidecar Team!

Met VTS bus naar volgende race:
23 september ...

G.R.D.; weekend van de waarheid...

Keppel Sidecar Team stand van zaken...

En weer sloeg de pechduivel toe!

Prima testdag op TT-circuit van Assen

Doelstellingen voor 2012 aangepast

Keppel Sidecar Team door pech achtervolgd...


Vertrouwen in Suzuki dankzij samenwerking met Hoegee Motortechniek


Opening huisvesting Hoofdsponsor DNS


Keppel Sidecar Team vroegtijdig naar huis!


Op eieren rijden tijdens de Paasraces in Assen

Fikse tegenslag tijdens Paasraces in Assen

Keppel Sidecar Team 2012 met twee bakkenisten; Tonnie van Gils & Gunter Verbrugge

Bakkenist Danny de Haas laat Keppel Sidecar Team stikken

Voor sponsors en fans: openingswedstrijd

De eerste kilometers van raceseizoen
2012 zijn verreden

Woensdag 21 maart: presentatie KST
Voorbereidingen 2012 nagenoeg voltooid
Lancering nieuwe KST website!

Nieuwsarchief 2011 >
 
10-10-2012

Race of Champions 2012; Team Keppel wint 1e prijs…In het weekend van 6 & 7 oktober werd op het TT-Circuit van Assen de laatste wedstrijd van het raceseizoen 2012 gereden. In verschillende klassen moest de winnaar nog bekend worden, zo ook bij de zijspannen. Niet voor niets heet deze wedstrijd 'Race of the Champions'.

Zaterdagmiddag stonden 24 combinaties uit binnen en buitenland in het parc-fermé voor de eerste kwalificatie sessie. Daaronder ook de kersverse wereldkampioen uit Engeland Tim Reeves, met gelegenheidsbakkenist Kees Endeveld. Kees had de eerste vijf races bij Bennie Streuer in de bak gezeten en kon middels deze deelname ook Nederlands kampioen worden. Moest Bennie wel van Colin Nicholson winnen…

Het KST-DNS-zijspan was voorzien van een verse Suzuki K8 en alles was nagelopen. Q1 werd dan voorzichtig begonnen, om blok en Jarno & Tonnie de gelegenheid te geven, aan de omstandigheden te laten wennen. Er was veel regen gedurende nacht en vroeg ochtend gevallen en sommige spannen onderschatte de (gladde)baan. Kentrop ging in de eerste ronde op z'n dak en de Fransen Boucher reden het span Total-loss in de Ramshoek. Eenmaal in het ritme werd een serie van 1:57, 1:55, 1:53.274 neergezet en bleek goed voor een 3e trainingstijd.

De tweede kwalificatie op zaterdag stond om 17:30 uur gepland. Gelukkig waren de weersomstandigheden prima (16 graden, zonnig, wel wat NW-wind) en alle teams verbeterde hun eerste pogingen. Na twee ronden werd de gashandel opengedraaid en werd ronde na ronde de tijd scherper gesteld; 1:54, 1:51 en een 1:50.966 Met nog 10 minuten op de klok kwam de DNS Infratechniek onverwacht binnen. Jarno (maar ook wij in de Pitsstraat) hoorde dat de motor hoog in de toeren sputterde. Na controle toch nog maar eens proberen, maar sputteren bleef. Hoewel de tijd met ruim 2 sec. werd verbeterd, werd een zesde tijd (3e startrijd) gerealiseerd. Reeves was snelste met 1:45.3, 2e Streuer 1:45.9. 3e Kentrop 1:48/6, 4e Eilers 1:49.9, 5e Nicholson 1:50.0 en 7e Smits met 1:51.1. Terug in het paddock werd besloten de benzinefilters en benzinepomp te vervangen. Ook werden er nieuwe bougies gemonteerd en de accu opgeladen. Martin van Gils was speciaal dit weekend gekomen, om naar de verrichtingen van zoon Tonnie te kijken. Zijn technisch inzicht werd bijzonder gewaardeerd. Zondag in de warm-up maar eens kijken of dit soulaas zou bieden.

Helaas mochten de zijspannen het evenement afsluiten en werd er om 17:20 uur voor 12 (niet 14?) gestart. Reeves had (uiteraard) vanuit polepositie kopstart, met direct Colin Nicholson (5e) in zijn kielzog. Streuer, vanaf plek 2 , startte minder, maar ging wel als derde de Haarbocht in, gevolgd door Jarno & Tonnie! In de Haarbocht kwam Kentrop voorbij en na de Strubben accelereerde Smits bij Jarno weg. De motor sputterde wederom en toptoeren en snelheid werd niet bereikt. Door prima bochtenwerk bleven Jarno & Tonnie wel in de buurt van Smits, terwijl de rest van het veld onder leiding van Reeves/Endeveld wegliep.
 Om de 2e plaats én daarmee kampioenschap, ontspon zich een mooi gevecht tussen Nicholson en Streuer. In de 8e ronde vond Bennie het genoeg en remde Colin voor de Haarbocht eruit en liep direct weg. Tim was al aan het dubbelen, terwijl Kentrop en de Duitse Eilers om plaats vier knokten. Toen Eilers in de een na laatste ronde de pits indook (?) was eigenlijk de eindrangschikking bepaald. Jarno & Tonnie finishten als 6e en verbeterde in ronde 5 nog het weekend-record naar 1:50.691. Daarmee werd de 14e plaats in de eindstand van het ONK, waar 48 verschillende combinaties dit seizoen aan meededen, bereikt. Slechts twee races werden dit jaar uitgereden, eerste en laatste. Het was dan ook zeer toepasselijk, dat hoofdsponsor Nico van Vliet van DNS Infratechniek BV een grote beker uit Gouda had meegebracht. De tekst luidde: "1e plaats Incasseringsklassement ONK 2012" en overhandigde deze aan Dick Keppel (altijd relaxed) voor het gehele KST-DNS team.


 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers