Laatste nieuws


2012

Bezoek LCR (Zwitserland)

Arjen Portijk voor 3 jaar bakkenist

Race of Champions 2012; Team Keppel wint
1e prijs...

Het ONK & BSB; een weekend van uitersten!

Nieuwe en langdurige sponsors voor Keppel Sidecar Team!

Met VTS bus naar volgende race:
23 september ...

G.R.D.; weekend van de waarheid...

Keppel Sidecar Team stand van zaken...

En weer sloeg de pechduivel toe!

Prima testdag op TT-circuit van Assen

Doelstellingen voor 2012 aangepast

Keppel Sidecar Team door pech achtervolgd...


Vertrouwen in Suzuki dankzij samenwerking met Hoegee Motortechniek


Opening huisvesting Hoofdsponsor DNS


Keppel Sidecar Team vroegtijdig naar huis!


Op eieren rijden tijdens de Paasraces in Assen

Fikse tegenslag tijdens Paasraces in Assen

Keppel Sidecar Team 2012 met twee bakkenisten; Tonnie van Gils & Gunter Verbrugge

Bakkenist Danny de Haas laat Keppel Sidecar Team stikken

Voor sponsors en fans: openingswedstrijd

De eerste kilometers van raceseizoen
2012 zijn verreden

Woensdag 21 maart: presentatie KST
Voorbereidingen 2012 nagenoeg voltooid
Lancering nieuwe KST website!

Nieuwsarchief 2011 >
 
10-06-2012

En weer sloeg de pechduivel toe!Na donderdag volop getest te hebben, verliep dit weekend alles perfect…tot de 8e van 12 ronden in de race. De eerste training op zaterdagmorgen werd met een voorlopige pole positie met 1.52.741 afgerond. ’s Middags tijdens de tweede kwalificatie waaide het nog steeds erg hard en probeerde Jarno en Tonnie wat andere racelijnen uit. De tijd werd dan ook niet verbeterd. In de een na laatste ronde brak Stekkenwal-uit plots de achterkant van de DNS Infratechniek zijspan weg en was een 360 piroët een gevolg. Bij het achteruit rollen op de baan botste het KST span tegen de combinatie van Wim Barneveld, waarbij Tonnie z’n rechtervoet blesseerde. Jeroen Schmitz viel uit de bak en hield een pijnlijke nek over. Daardoor verbeterde op het laatst Colin Nicholson (1.49.297) en Dieter Ellers (1.51.815) de ochtend tijd van Jarno en Tonnie. Een derde plaats dus op de eerste startrij. WK-bakkenist Gunter Verbrugge was gevraagd bij John Smits in de bak te stappen, want Ferenc vd Weerden bleek een scheenbeen gebroken te hebben in Oss. Deze combinatie trainde zich naar de 5e startplek.

Zondagmiddag, onder perfecte weersomstandigheden (19 graden, zon en nauwelijks wind) stonden 13 zijspannen om 15 uur gereed voor de start over 12 ronden. Het KST span stond op het vuile gedeelte bij de pitmuur. Na het doven van de lichten was Jarno zeer alert en kwam op kop door de Haarbocht. Met de acceleratie en topsnelheid  van de Suzuki zit het wel goed en loopt uitstekend.


 

In de 2e ronde drukte de kuip tegen de aan/uit knop en viel het span stil. Gelukkig zag Jarno dit op tijd en sloeg de motor direct weer aan. Daardoor kwamen wel de Nicholson/Lith en Ellers/Prudlik voorbij en zaten Barneveld/Schmitz en Smits/Verbrugge op de hielen. In een foutje in de 4e ronde bij Mandeveen kwam het KST span naast de baan en kwam op een 5 plaats te rijden. De daarop volgende 3 ronden werd er per ronde 2 seconden ingelopen op Wim Barneveld en was Smits/Verbrugge op 300 meter op de 3e plaats. Colin Nicholson lag ruimschoots op kop met daar ver achter de Duitse Dieter Ellers.

In de 8e ronde, vlak voor het aanremmen van de Stekkenwal, sloeg wederom de pechduivel genadeloos toe en moest Jarno de combinatie in de uitloop van deze snelle rechter bocht zetten. Daardoor geen zekere podiumplek, maar vroegtijdig bezoek aan rennerskwartier. Gunter beleefde wel een podium plaats, want met John Smits werd hij keurig derde. Eerste was Colin Nicholson en tweede Dieter Ellers. Het uitvallen van Jarno met Tonnie was erg jammer en niet op gerekend. Het is en blijft een mechanische sport, waarin tot het uiterste gegaan wordt. Gelukkig staat de agenda een vakantie periode toe, zodat alles wederom getest en geprepareerd zal  worden. De volgende wedstrijd is, op de dit weekend tot stand gekomen deelname aan de Gamma Racing Day, op zondag 5 augustus.
 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers