Laatste nieuws


2012

Bezoek LCR (Zwitserland)

Arjen Portijk voor 3 jaar bakkenist

Race of Champions 2012; Team Keppel wint
1e prijs...

Het ONK & BSB; een weekend van uitersten!

Nieuwe en langdurige sponsors voor Keppel Sidecar Team!

Met VTS bus naar volgende race:
23 september ...

G.R.D.; weekend van de waarheid...

Keppel Sidecar Team stand van zaken...

En weer sloeg de pechduivel toe!

Prima testdag op TT-circuit van Assen

Doelstellingen voor 2012 aangepast

Keppel Sidecar Team door pech achtervolgd...


Vertrouwen in Suzuki dankzij samenwerking met Hoegee Motortechniek


Opening huisvesting Hoofdsponsor DNS


Keppel Sidecar Team vroegtijdig naar huis!


Op eieren rijden tijdens de Paasraces in Assen

Fikse tegenslag tijdens Paasraces in Assen

Keppel Sidecar Team 2012 met twee bakkenisten; Tonnie van Gils & Gunter Verbrugge

Bakkenist Danny de Haas laat Keppel Sidecar Team stikken

Voor sponsors en fans: openingswedstrijd

De eerste kilometers van raceseizoen
2012 zijn verreden

Woensdag 21 maart: presentatie KST
Voorbereidingen 2012 nagenoeg voltooid
Lancering nieuwe KST website!

Nieuwsarchief 2011 >
 
09-04-2012

Op eieren rijden tijdens de Paasraces
in AssenHet Keppel Sidecar Team uit Nunspeet, met stuurman Jarno Keppel en bakkenist Tonnie van Gils, hebben een keurige 5e plaats behaald, tijdens de openings-ONK-wedstrijd op Paasmaandag op het TT circuit van Assen. Nadat in de tweede kwalificatie op zaterdag al binnen drie ronden het beste motorblok kapot was gegaan, moest het reserve blok ingebouwd worden. Deze bleek ok na de Warm-up van 10 minuten in de ochtend. De gerealiseerde kwalificatie, was toch nog goed voor de 13e plaats van 23 zijspannen.

Voor de start werd er zenuwachtig naar het weer gekeken; zou het droog blijven of toch gaan regenen. Daardoor wisselden verschillende teams nog snel van regen naar opgesneden slicks of andersom. De regen banden bleek na afloop de beste keuze. Het Keppel Sidecar Team was op opgesneden profielloze banden vertrokken, maar kwamen op de natte startplek niet goed weg na groen licht en gingen als 13e de eerste bocht in. Toch haalde Jarno met de nieuwbakken passagier Tonnie, ze hadden samen nog geen 20 ronden gereden(!), iedere ronde zijspannen in en lagen in de zesde van twaalf ronden op de 5e plaats. Op de eerste plaats reed de Duitser Dieter Ellers, met in zijn kielzog Kees Kentrop en de Fransman Remy Guignard. Op de vierde stek reeds Bennie Streuer eenzaam rond, want ook hij had een verkeerde bandenkeuze gemaakt (achter slick).
  Nadat de Engelsman Colin Nicholson problemen met zijn vizier kreeg, werd plaats vijf bereikt. De afstand naar Streuer liep van 35 sec. op en nadat Keppel een piroret had gemaakt liep deze uit naar een minuut. Jarno: “het leek wel of we op eieren reden, want insturen lukte totaal niet en achterband had totaal geen grip”. Twee ronden voor het eind kwam de Fransman Hugo nog gevaarlijk dichtbij, maar wist Jarno in de GT-bocht de deur voor de neus van de Fransman dicht te gooien en in rechte lijn naar de finish te ‘glijden’. Daarmee werden de eerste 11 punten binnengehaald en mocht het team opgelucht adem halen, na behoorlijk wat tegenslag de week voorafgaand aan de openingsrace.

De race werd gewonnen door Guignard, met tweede Dieter Ellers en derde de Hollanders Kees Kentrop met Gerard Daalhuizen. Bennie Streuer met Kees Endeveld werd vierde. Volgende week zaterdag de eerste Grand Prix in Frankrijk op het circuit van Magny-Cours. Daar rijdt Jarno Keppel met de Belgische bakkenist Gunter Verbrugge. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Motors.TV om 9.50 uur in de ochtend. Daarna start de 24-Uren voor motoren.

Klik hier voor alle foto's >
 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers