Laatste nieuws


2011

Voorbereiding 2012 in volle gang
Hoofdsponsor 2012 "DNS Infratechniek B.V." uit Gouda aangetrokken.
Danny de Haas nieuwe bakkenist bij team Keppel
Zijspanteam Keppel bekeken 3e in de Nederlands kampioenschap
Gamma Racing Day in Assen!
10e en 6e plaats Spa- Francorchamps
Team Keppel pakt 1e plaats in Oss
Hengelo 5de ONK
Assen 4de ONK
Op het podium in Mettet
Team Keppel 4e in Assen
 
02-10-2011

Zijspanteam Keppel bekeken 3e
in de Nederlands KampioenschapTijdens de laatste wedstrijd voor het ONK wegraces in Assen op zondag 25 september zijn Jarno Keppel en Freek Dirksen beheerst 4e geworden. Daarmee werd de doelstelling, podiumplaats seizoen 2011, bewerkstelligt.

Tijdens de zaterdagtrainingen van de MOTO73 Race of the Champions, zoals de afsluitende wedstrijd heet, liep het direct gesmeert. In de eerste sessie werd een 3e tijd met 1:50 gerealiseerd. De 2e training, aan het eind van de middag, verliep nog beter, want er werd een seconde sneller, 1:49 gereden. Dat was goed voor een 2e trainingstijd en plaats op de eerste startrij! De rondentijden waren zeer constant met 1:49 en lage 1:50’s. Team Colin Nicholson met was zelfde soort machine een tikkeltje sneller en stond
vooraan.

Team Keppel had in het rennerskwartier groots uitgepakt, want een sfeervolle Rini Wolf Hospitality-tent, inclusief BBQ en bar van Catering Culinair, waren aldaar opgebouwd. Zondags werden 50 (potentiële) sponsoren met een VIP bus van VTS uit Nunspeet gebracht, uitgedost met rode paraplu’s en caps van team Keppel.
  Om 13 uur openden de zijspannen het wegrace evenement op de 4,5 km TT baan. Wellicht stonden Jarno en Freek nog na te denken over de verrassende Gridgirls <Johanneke en Annefleur> van team Keppel, want zij gingen slechts als 3e de Haarbocht in. De inmiddels Nederlands kampioen team Streuer moest achteraan starten (had in buitenland getraind), maar wist zich gaande de race met rondetijden van 1:44 rap naar voren te werken. Jarno & Freek reden constant 1:49 en konden en wilden geen vuist maken.

De wedstrijd werd, vanwege een buitenling 2 ronden voor tijd, ingekort. Zodoende werd team Streuer overtuigend eerste, met team Colin Nicholson op een tweede en team Kees Kentrop op de derde podium plaats. Team Keppel reed eenzaam op een vierde stek en wist daarmee de derde plaats in de eindrangschikking veilig te stellen. Men wilde niet forceren en wellicht fouten maken, waardoor deze uitstekende positie in gevaar zou komen. Grote tevredenheid na afloop derhalve.

Jarno en Freek blikten met de grote aanwezigheid van zoveel sponsoren voorzichtig al een beetje naar volgend seizoen. Met voldoende financiële steun, kunnen naast de Nederlandse- ook de WK wedstrijden bezocht worden. Hoogtepunt zal dan zeker de laatste zaterdag in juni worden, als de zijspannen op het programma van de TT 2012 zal staan. 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers